-

Studiu: Femeile au dobândit un număr mai mare de anticorpi decât bărbații

Femeile au dobândit un număr mai mare de anticorpi decât bărbații, lucru valabil atât în cazul celor care au făcut COVID-19 înainte de vaccinare, cât și în cazul femeilor neinfectate.

Sunt concluziile unui studiu realizat de o clinică privată asupra efectelor vaccinării anti-COVID. Cercetarea s-a făcut pe un lot de peste 300 de persoane care au făcut ambele doze cu serul Pfizer-BioNTech.

Măsurarea răspunsului imun s-a realizat la o săptămână după a doua doză - precizează șefa laboratorului clinicii care a făcut studiul Andreea Alexandru.

Andreea Alexandru: Primele rezultate ne arată că nivelul cel mai crescut de protecție a fost observat în cazul persoanelor cu vârstă peste 50 de ani, care trecuseră anterior prin boala COVID-19. În același timp sugerează că femeile dezvoltă un titru mai mare de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 decât bărbații. Un alt rezultat important ne arată că intervalul recomandat pentru efectuarea primei doze de vaccin la persoanele care au trecut prin boală este de minim o lună.

Cercetarea va fi reluată peste trei și şase luni după imunizare, pe aceleași persoane, relatează Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite