-

Consiliere psihologică pentru persoanele afectate de pandemie

Persoanele afectate de pandemie, inclusiv medicii, pot beneficia de sprijin psihologic gratuit. La numărul de telefon 021.9081, peste 40 de psihoterapeuți voluntari își vor oferi serviciile de luni până sâmbătă, între orele 12:00-20:00.

Președintele Asociației de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, profesor Anca Dobrean, a subliniat că sănătatea mentală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică.

Aceasta a atras atenția că boala COVID reprezintă un factor de stres pentru toți cetățenii, indiferent de starea de sănătate sau de activitatea pe care o depun.

"Psihoterapeuții au fost pregătiți pe baza unui protocol bazat pe dovezi științifice, pornindu-se de la premisa unei intervenții scurte, singulare, mai degrabă sub forma unui serviciu de prim ajutor psihologic, și nu ca o linie de psihoterapie sau consiliere pentru tulburările psihice, pentru tratamentul acestora. Vom oferi în principal îndrumări legate de modul în care poate fi evitată expunerea exagerată și nediscriminativă la informațiile legate de pandemie, la unii stresori, iar dacă acest lucru nu este posibil, vom sugera modalități de reducere a stresului asociat acestora, prin tehnici psihologice specifice. Serviciului este confidențial. Convorbirile nu sunt înregistrate", a explicat Dobrean.

Proiectul este demarat și coordonat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, potrivit RADOR.

Foto: pixabay

Articole înrudite