-

Apel către medicii de familie să se implice în campania naţională de imunizare

Peste 3.600.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu cel puţin o doză, însă ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, estimează că ţinta stabilită de autorităţi de cinci milioane de vaccinaţi până la 1 iunie va fi atinsă la mijlocul lunii viitoare.

Ministrul sănătăţii a făcut din nou apel către medicii de familie să se implice în campania naţională de imunizare.

Duminica, 9 mai 2021, au fost raportate peste 100.000 de vaccinări în 24 de ore, dar mai bine de jumătate dintre acestea au fost cu doza de rapel. Maratoanele de vaccinare organizate în mai multe oraşe din ţară par să fie bine primite de populaţie mulţumită de faptul că nu este necesară programarea.

Un exemplu, peste 16.000 de persoane au fost imunizate în primele 48 de ore ale maratonului din capitală, de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, acum, este posibilă imunizarea fără programare în oricare centru din ţară şi se amenajează tot mai multe puncte de administrare a serului direct din maşină.

De la ora 10:00, pentru o săptămână, pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, sunt deschise 10 fluxuri pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNtech la orice oră, iar astfel de evenimente au fost anunţate pentru sfârşitul săptămânii şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Constanţa, Petroşani sau Ploieşti.

Se deschide un nou centru de vaccinare la Iaşi cu trei fluxuri. Nici aici nu este necesară programarea, ci doar prezentarea unui act de identitate.

Centrul este amenajat în incinta Cinematografului "Victoria" şi va funcţiona până la ora 21:00, serul folosit fiind cel de la Pfizer BioNtech, noteaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite