-

Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții

Vitamina D este necesară pe tot parcursul vieții, într-o cantitate corespunzătoare, deoarece joacă un rol în aproape fiecare funcție a vieții, potrivit Zsuzsannei Szűcs, președintele Asociației Naționale a Dieteticienilor Ungari (MDOSZ).

 Aceasta a subliniat că vitamina D are un rol important în procesul de creștere, reproducere, în prevenirea bolilor metabolice, în menținerea sănătății sistemului osos și în asigurarea rezistenței și flexibilității osoase.

Vitamina D are o importanță majoră în cazul copiilor, deoarece contribuie, de exemplu, la absorbţia calciului si fosforului în organism.

Pentru a atinge un nivel suficient de vitamină D în sânge, în cazul copiilor, în funcţie de vârstă, necesarul zilnic recomandat este de 400-1000 de UI (unități internaționale), iar în cazul adulților, 2000-2500 de UI, dar pacienții obezi sau oamenii în vârstă pot avea nevoie de doze mai mari.

Pe lângă suplimentele alimentare, conțin vitamina D și anumite alimente, cum ar fi peștele, gălbenusul de ouă, margarina și iaurtul.

De asemenea, vitamina D este produsă în mod natural de organism când ne expunem la soare cel puțin 10-15 minute, a explicat președintele MDOSZ, citat de Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite