-

Campania de vaccinare, încetinită de reticenţa oamenilor

Peste 4.600.000 persoane au făcut până acum rapelul cu unul dintre serurile anti-COVID sau au optat pentru vaccinul în doză unică, astfel că au schema completă.

Campania Naţională de Imunizare continuă, însă în multe cazuri se loveşte de reticenţa oamenilor, aşa cum se întâmplă şi în judeţul Călăraşi.

Procentul populaţiei de aici care se vaccinează rămâne mic, deşi este judeţul cu cel mai mare număr de medici de familie implicaţi în Campania Naţională.

În județul Călărași, ultimele date oficiale arată că procentul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19 este de aproximativ 40%. Există o discrepanță mare între mediul urban și rural. La orașe procentul de vaccinare se apropie de media județeană, însă la sate este foarte mic.

Cel mai scăzut procent de vaccinare se înregistrează în comuna Gălbinași, acolo unde doar 4% dintre cetățeni s-au imunizat.

Autoritățile încearcă să crească ritmul vaccinărilor, dar se lovesc de reticența oamenilor. Direcția de Sănătate Publică, Crucea Roșie și medicii de familie fac eforturi comune pentru a imuniza cât mai mulți oameni.

Cu toate acestea, călărășenii sunt greu de convins să se vaccineze, invocând faptul că, atât timp cât se impun noi măsuri de relaxare, nu consideră necesar demersul privind vaccinarea, relateaza Radio Romania Actualitati.

Articole înrudite