-

Riscurile la care sunt supuşi oamenii în timpul caniculei

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor la care sunt supuşi oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alice Grasu, organismului îi ia şi două săptămâni pentru a se adapta la variaţii nu foarte mari de temperatură, de 4 - 5 grade.

Alice Grasu: Când variaţiile de temperatură sunt mari de la o oră la alta, de la o zi la alta, de la zi la noapte, apare o agresiune asupra organismului, fiind obligat ca, în timp foarte scurt, să se adapteze la aceste variaţii mari de temperatură.

De aceea, anumite persoane cu afecţiuni cronice au riscul de a li se acutiza simptomele din boala cronică, astfelîncât ei trebuie să ia măsuri suplimentare de protecţie în această perioadă.

Grupele vulnerabile: sugari, copii mici, persoane cu dizabilităţi, persoane cu afecţiuni cronice, persoane de vârsta a treia, în intervalul 11 - 18, să nu străbată distanţe mari în căldura de afară, să nu facă efort fizic în soare, să nu facă sport în soare şi nici expunere voluntară la soare, adică plajă.

Medicul a adăugat că este important ca apa să fie consumată la temperatura camerei şi să se evite bauturile alcoolice şi cele cu cofeină, deoarece acestea deshidratează organismul, aflam de la Radio Romania Actualitati.

Foto - pixabay