-

Spate, articulații: chiropractica te poate ajuta să ameliorezi durerea  

Chiropractica este o metodă naturală care are ca scop ameliorarea durerii și restabilirea mișcării prin manipularea coloanei vertebrale și mobilizarea articulațiilor.

Care sunt condițiile tratate cu chiropractica și cum să găsești un chiropractor?
Actualizare despre chiropractică
Chiropractica este o terapie manuală pentru îngrijirea spatelui și a articulațiilor bazată în principal pe actele de manipulare a coloanei vertebrale și mobilizarea articulațiilor. Susține disfuncționalitățile sistemului musculo-scheletic, numite și tulburări musculo-scheletice, și consecințele acestora, în special la nivelul coloanei vertebrale și al membrelor.
Chiropracticienii acordă, de asemenea, o mare importanță prevenirii.
Într-adevăr, știind că opt din zece persoane suferă sau vor suferi de dureri de spate cel puțin o dată în viață, acești profesioniști din domeniul sănătății dezvăluie sfaturi de igienă a coloanei vertebrale adaptate și personalizate (exerciții specifice pentru ameliorarea durerii, măsuri preventive, stil de viață sănătos: mâncare, somn ... ). Prevenirea este o parte integrantă a practicii lor profesionale.
Chiropractica: o practică recunoscută?
Chiropractica este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și de Codul francez de sănătate publică.
Universitatea de Medicină a recunoscut, de asemenea, un interes terapeutic în chiropractică după evaluarea eficacității acesteia, în special în dureri lombare acute sau cronice și dureri de gât, dureri de cap și amețeli de origine cervicală.
Chiropractica este una dintre terapiile complementare favorizate de AP-HP (Asistență Publică a Spitalelor din Paris) ca parte a îngrijirii mai cuprinzătoare a pacienților.
Pentru ce afecțiuni merg să vezi un chiropractor?
Contracturile, durerea sau limitarea mișcării sunt simptomele multor afecțiuni care pot fi tratate cu chiropractică:

Cervicalgia
Dureri de spate
Sciatică și cruralgie
Lumbago
Torticolis
Hernie de disc
Dureri de spate (dureri între omoplați)
Disfuncție pelviană (sindromul durerii sacroiliacilor)
Nevralgia intercostală și cervicobrahială (dureri de gât care radiază într-un braț)
Durerea legată de scolioză
Anumite dureri la noadă
Unele dureri de cap
Amețeli
Sindromul durerii articulației temporomandibulare (maxilarului)
Multe afecțiuni articulare pot fi, de asemenea, ameliorate prin chiropractică: tendinită, durere la genunchi, umăr, călcâi, sindromul tunelului carpian, epicondilită (cot de tenis), epitrohleită (cotul jucătorului de golf) etc.
Deoarece este întotdeauna mai bine să preveniți decât să vindecați, puteți merge și la un chiropractor pentru sfaturi personalizate, mai ales dacă aveți un risc ridicat de tulburări musculo-scheletice (activități de agrement, riscuri profesionale, posturi proaste etc.) sau la anumite vârste de viață: copilărie, adolescență, sarcină, vârstnici, sport etc.
Cum să găsești un chiropractor?
Toți chiropracticienii beneficiază de formare teoretică și practică cuprinzând minimum 5.500 de ore pe 6 ani, în conformitate cu standardele internaționale ale profesiei.
Pregătirea pentru chiropractici începe după bacalaureat și se desfășoară în Franța într-o singură unitate.

Foto:. Pixabay