-

Ce trebuie făcut în cazul unui atac sciatic?

Se estimează că 7 din 10 europeni sunt afectați de dureri lombare sau sciatică în timpul vieții. Prin urmare, este o boală obișnuită. Care sunt simptomele sciaticii? Și ce să faci în caz de durere sciatică?

Sciatica: simptomele
Sciatica se datorează adesea unei hernii de disc, o hernie situată între vertebrele lombare L4 și L5, sau vertebra sacrului S1 și vertebra L5. Este cauzată de o proeminență a unui disc intervertebral, care ciupe una dintre rădăcinile nervului sciatic. Cu toate acestea, nervul sciatic este un nerv foarte lung, care își are originea la nivelul coloanei vertebrale, continuă în fese, apoi în partea din spate a piciorului, la genunchi și, în cele din urmă, la nivelul degetelor de la picioare. Acesta este motivul pentru care într-un atac de sciatică, persoana simte o durere violentă de la fesă la genunchi, sau chiar la picior, până la nerv. Această durere se înrăutățește prin tuse sau transportarea de sarcini. Se observă și rigiditate lombară.
Ce trebuie făcut în caz de durere sciatică?
În cazul unui atac de sciatică, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. El poate prescrie analgezice pentru a reduce durerea sciatică și medicamente antiinflamatoare. Este recomandat să vă odihniți 24 - 48 de ore, dar odihna nu înseamnă a vă întinde. Trebuie să evităm să transportăm încărcături, să curățăm, dar să menținem o activitate. În plus, căldura aduce ameliorare relaxând mușchii: prin urmare, puteți face o baie, utilizați o sticlă de apă fierbinte. Ședințele de fizioterapie pot fi întreprinse atât pentru întărirea spatelui, în special a centurii lombare, cât și pentru a învăța pacientul posturile corecte pe care să le adopte pentru a-și păstra spatele.

Foto: Pixabay