-

A început imunizarea cu cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19

România a început, de marți, 28 septembrie a.c., imunizarea cu cea de a treia doză de vaccin anti-COVID. Programările în platforma RO Vaccinare sunt posibile deja de aseară, dar doza de rapel poate fi făcută și direct la centrele de vaccinare.

Persoanele care doresc să se vaccineze cu cea de-a treia doză trebuie să aibă două doze de vaccin administrate, iar de la cea de a doua să fi trecut cel puțin șase luni.

Nu este neapărată nevoie de programare în platformă, dar pentru siguranță, cei care doresc pot face acest lucru.

Pașii de urmat sunt deja cunoscuți de la imunizările anterioare, iar vaccinurile pe care le avem la dispoziție sunt cele ARN mesager, adică Pfizer și Moderna.

Recomandarea specialiștilor este să ne imunizăm cu același tip de ser pe care l-am ales şi până acum, însă cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca, ser care nu este produs printr-o tehnologie ARN mesager, vor opta acum pentru Pfizer sau Moderna.

Pentru persoanele imunizate cu Johnson&Johnson nu este necesară în acest moment administrarea dozei de rapel.

Toată lumea poate primi din 28 septembrie cea de-a treia doză, dar recomandarea fermă a specialiștilor îi vizează pe cei cu risc mare de a face forme severe de boală, cei peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, alte categorii vulnerabile, inclusiv cadrele medicale și profesorii, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite