-

Mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19

Comisia Europeană a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice care ar putea fi eficiente în tratamentul împotriva COVID-19.

Acestea vor fi disponibile cât mai rapid posibil în întreaga Uniune Europeana, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde, în principal, medicamentele care au șanse mari să fie autorizate și, prin urmare, să fie disponibile curând pe piață europeană.

Comisia precizează în continuare că vaccinarea este cea mai bună protecție împotriva infecției, dar în parale se depun eforturi pentru a fi disponibile cele mai bune mijlocie terapeutice împotriva COVID-19.

Cele 10 medicamente sunt împărțite în trei categorii: anticorpii virali monoclonali, care sunt cei mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției, antivirale orale pentru utilizare cât mai rapidă după infectare și imunomodulatori pentru tratarea pacienților spitalizați, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite