-

OMS: Situaţia din spitalele din România este dramatică

Situaţia din spitalele din România este dramatică - spune managerul de criză al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru ţara noastră, Heather Papowitz.

Ea a vizitat, împreună cu o delegaţie OMS, mai multe unităţi medicale şi a afirmat că este nevoie de măsuri sanitare pentru protejarea cu precădere a persoanelor vulnerabile.

"Vaccinarea este principala soluţie pentru a preveni noi valuri de infecţie, dar importante sunt şi respectarea măsurilor sanitare şi asigurarea unei comunicări clare şi coerente, astfel încât informaţiile să ajungă corect la populaţie.

Cel mai important este să aducem toţi factorii implicaţi la aceeaşi masă, pentru a exista un singur plan şi o singură voce pentru controlul pandemiei. Ca acţiune imediată, trebuie să oprim acest val şi să reducem nivelul înalt al mortalităţii.

Traseul pentru tratamentul pacientului pleacă de la domiciliul acestuia, la sistemul de acordare a asistenţei medicale primare, la unitatea de urgenţe, spital şi secţia de terapie intensivă. Important este să nu ajungem în situaţia în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol", a subliniat Heather Papowitz, managerul de criză al OMS, citata de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixaba

Articole înrudite