-

Diabetul, o boala care se răspândește rapid în rândul tinerilor

Ratele diabetului sunt în creștere la tineri. Diabetul de tip 1 este mult mai frecvent la tineri decât diabetul de tip 2. Cu toate acestea, ratele ambelor tipuri de diabet sunt în creștere la tineri.

Persoanele tinere care dezvoltă diabet au un risc mai mare de a avea probleme de sănătate de-a lungul vieții.

Simptomele diabetului sunt similare la copii, adolescenți și adulți. Unele simptome sunt comune în ambele tipuri de diabet, dar există unele diferențe care le ajută să le deosebească.

Simptomele diabetului de tip 1 la copii tind să se dezvolte rapid în câteva săptămâni. Simptomele diabetului de tip 2 se dezvoltă mai lent. Pot dura luni sau ani pentru a primi un diagnostic. (PM)

Tot mai mulţi tineri din România ajung să fie depistaţi cu diabet - arată datele centralizate la nivel naţional. De vină sunt obezitatea, alimentaţia nepotrivită şi sedentarismul.

În judeţul Sălaj sunt 15.000 de persoane care suferă de o formă de diabet zaharat.

Cele mai multe cazuri de diabet sunt semnalate la persoane vârstnice, dar boala afectează şi tot mai mulţi tineri, potrivit medicilor de familie și reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Conform medicilor sălăjeni, de vină pentru numărul mare de persoane care suferă de diabet este alimentația nesănătoasă, stresul, dar și lipsa mișcării, inclusiv în rândul tinerilor.

Autoritățile medicale sunt îngrijorate, mai ales că diabetul este o boală care afectează inclusiv adolescenți, fiind nevoie de campanii de informare pe linia prevenirii bolilor.

Potrivit medicilor de familie, sfaturile primite în cabinetele medicale sunt ignorate în cele mai multe cazuri, mai ales de către tineri şi sunt respectate abia atunci când boala își face simțită prezenţa, noteaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite