-

Alimentele extrem de dăunătoare pentru inimă, pe care le consumăm aproape în fiecare zi

Sănătatea inimii şi starea vaselor de sânge este cheia longevităţii şi a menţinerii tinereţii cât mai mult timp, iar durata şi calitatea vieţii depinde într-o mai mare măsură de ele.

Principala cauză a îmbătrânirii precoce a inimii este o dietă dezechilibrată, potrivit doctorului cardiolog Egor Furmanov. Acesta a enumerat alimente care nu ar trebui consumate des, deşi cu toţii le consumăm aproape zilnic.

Carnea roşie este benefică din punctul de vedere al prezenţei fierului în ea, dar conţine şi oxid trimetilamină - o substanţă care este prezentă din abundenţă în grăsimile animale. O concentraţie mare a acestei substanţe în organism creşte riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Dulciurile nu conţin doar mult zahăr, ci şi grăsimi trans, care contribuie la creşterea nivelului de colesterol "rău", provocând diabet şi boli de inimă.

Alimentele de tip fast food abundă de condimente, zahăr şi potenţiatori de gust. Toate aceste ingrediente sunt extrem de dăunătoare pentru sistemul cardiovascular.

Pe lângă aceste alimente, băuturile care conţin cofeină sunt şi ele dăunătoare pentru inimă. Excesul de această substanţă este una dintre cauzele deshidratării şi îmbătrânirii timpurii a inimii. Dacă nu poţi renunţa la cafea, încearcă să bei mai multă apă pură pe tot parcursul zilei.

Foto: pixabay

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept