Alimentaţia din adolescenţă şi cancerul la sân
Adolescentele care consumă cantităţi mari de grăsimi saturate, de obicei găsite în fast-food, au tendinţa de a avea sâni cu o densitate mai mare, în jurul vârstei de 30 de ani, ceea ce creşte riscul apariţiei cancerului la sân, arată un studiu al Universităţii Maryland, din SUA.
27 Mai 2016, 06:53
Cercetătorii cred că diferitele tipuri de grăsimi consumate joacă roluri diferite în formarea ţesutului sânilor. Grăsimile saturate, care pot fi găsite în carnea de vită, porumb, miel, porc, pui, unt şi lactate, consumate în exces, predispun la formarea unui ţesut prea dens al sânilor, în perioada adultă.
Cercetătorii spun că procentul grăsimilor saturate ar trebui să reprezinte maximum 5% din cantitatea zilnică de mâncare.
O densitate normală a sânilor poate fi asigurată prin consumul de grăsimi monosaturate, în adolescenţă, din alimente precum peşte, avocado, alune şi uleiuri vegetale.