Alimentele care DISTRUG mecanismul poftei de mâncare
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că mâncările grase distrug mecanismele poftei de mâncare pe parcursul a numai trei zile. Specialistii pe probleme de sanatate de la Northwestern University au efectuat mai multe teste pe soareci de laborator. Studiul a aratat ca moleculele anumitor grasimi care ajung in creier pot afecta sensibilitatea receptorilor la oscilatiile hormonilor insulina si leptina.
16 Iunie 2016, 07:01
Hormoni care joaca un rol esential, generand senzatia de foame sau de satietate in timpul consumului de alimente.
Oamenii de stiinta sustin ca mancaruile grase provoaca un fel de "surzenie" a creierului, care inceteaza, prin urmare, sa mai auda semnalele trimise de organism. O "surzenie" care poate dura chiar si trei zile.
In opinia expertilor, deosebit de periculos este acidul palmitic, prezent in componenta celor mai multe uleiuri vegetale si animale (floarea soarelui, untura, seu).