Atenție la praznice! 16 cazuri de toxiinfecție alimentară, în Vaslui
16 persoane din Vaslui au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente la un praznic, eveniment organizat la un restaurant din municipiu.
26 Octombrie 2018, 06:19
Trei dintre acestea sunt internate la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, după cum a declarat managerul unităţii medicale, Ana Rinder: "La spitalul nostru s-au prezentat mai multe persoane care au prezentat simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Din cele prezentate, 12 au rămas internate în secţia de boli infecţioase, 3 sunt internate pe anestezie ? terapie intensivă şi o persoană a plecat acasă. În urma analizelor efectuate s-a stabilit diagnosticul de salmonella din grupa D. Deocamdată starea lor este stabilă".
"În data de 20 octombrie s-a organizat un praznic la un restaurant din Vaslui la care au participat 35 de persoane. Alimentele consumate au fost ciorbă de perişoare din carne de pasăre, sarmale din carne de pasăre şi porc cu smântână, cotlet de porc la cuptor cu cartofi şi salată de varză, colivă şi cozonac preparat la o cofetărie din localitate. Primele cazuri au apărut în aceeaşi zi la aproximativ 6 ? 18 ore de la consumul alimentelor. A fost demarată o anchetă epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară. Au fost recoltate produse biologice de la angajaţii restaurantului şi teste de sanitaţie", a informat purtătorul de cuvânt al DSP, Mihaela Topliceanu.