Carnea, mezelurile și cancerul
„Carnea și mezelurile vă dau cancer.” Dacă ați scăpat această informație care a invadat televizoarele și internetul, se datorează faptului că nu mai aveți energie electrică și / sau baterie.
31 Mai 2021, 19:01
OMS, Organizația Mondială a Sănătății, respectată în unanimitate, a publicat un studiu, care a fost preluat în mod dramatic de către AFP (Agence France Presse).
În acest studiu, carnea roșie (miel, cal, capră, carne de vită, carne de oaie, carne de porc) este proclamată ca fiind „probabil” cancerigenă și carnea rece ca cancerigenă (scurtă).
„Fiecare porție de 50g de carne procesată în fiecare zi crește riscul de cancer colorectal cu 18%”, spune studiul OMS și „fiecare porție de 100g de carne roșie ar crește-o cu 17%”.
Nnimic nou sub soare cu acest studiu! Se știe de multă vreme că acest risc există cu un consum intens de carne roșie și mezeluri.
Dar, în orice caz, în Europa, consumul său și cel al mezelurilor a scăzut. Dar nu se paote dovei că acest risc a fost integrat, precum cel al tutunului pentru cei care au încetat să fumeze.
Dacă mâncați 50 g de carne sau mezeluri pe zi, sau aproximativ 300 până la 350 g pe săptămână, nu creșteți riscul de cancer de colon, care poate avea și alte origini decât dieta dvs., deoarece „există un factor incontestabil de ereditate”.
Dacă în același timp, mănânci suficiente legume, fructe și cereale, stochezi antidoturile - adică fibrele și moleculele antioxidante în care sunt bogate.
Deci, nu intrați în panică!
Sărbătoriți cu o friptură bună din carne de vită certificată din când în când, gătiți supe de legume și luați fructe la desert.
ȘI dacă unul dintre părinții tăi a avut cancer de colon, monitorizează-te și alege să fii testat în mod regulat.