Dacă ești însărcinată, nu mânca aceste alimente!
In timpul sarcinii, tot ceea ce mâncați afectează copilul. Prin urmare, ar trebui să fiți atente ce alimente mâncați, deoarece unele produse prezintă riscuri reale de otrăvire atât pentru mamă cât și pentru copil.
16 Septembrie 2015, 04:31
Pentru a fii sanatoasa atat mama cat si copilul, trebuie sa stiti ce produse trebuie evitate in timpul sarcinii sau ce alimente ar trebui sa limitati:
Carne
Nu trebuie sa evitati toate tipurile de carne, doar cea prelucrata. Carnatii si mezelurile sunt printre cele mai nesanatoase alimente, ce prezinta un risc in timpul sarcinii. Carnea de pui si de curcan nu este, de asemenea recomandata, pentru ca stim ca de multe ori aceste animale primesc hormoni de crestere, care vor afecta grav asupra dezvoltarii copilului.
Pateu, conserve de carne, de asemenea sunt incluse in lista alimentelor interzise.
Peste
Pestele marin si oceanic au cantitati ridicate de mercur, care reprezinta o otrava adevarata pentru organism, nu numai pentru copil, ci si pentru mama. Pestele albastru, stiuca, somon, pastrav, macrou, rechin, peste-spada se numara printre speciile care au un continut ridicat de mercur.
Pestele afumat, nu este mai putin nociv in timpul sarcinii. Evitati consumul de eglefin afumat, somon afumat, macrou afumat, pastrav, ton sau peste alb afumat. Pestele alb este potrivit pentru femeile gravide, dar intr-o stare naturala, de preferinta la gratar sau la cuptor. Iubitoarele de sushi va trebui sa se abtina pe perioada sarcinii, pentru ca contine peste crud.
Fructele de mare, de asemenea, ar trebui sa fie consumate cu prudenta.