Evitați să cumpărați fructe feliate. Află motivul
După o zi obositoare de muncă, o porţie de fructe gata curăţate şi frumos feliate, aşa cum se găsesc tot mai frecvent pe rafturile magazinelor, ar putea tenta pe oricine.
16 Septembrie 2016, 08:14
Specialiştii în toxiinfecţii alimentare spun, însă, că fructele sau legumele puse la vânzare deja tăiate în bucăţele se numără printre alimentele pe care, în general, ar trebui să le ocolim şi ar fi bine să facem acest lucru în mod special vara.
Bill Marler, un american care studiază de 20 de ani cauzele îmbolnăvirii oamenilor de diverse afecţiuni cauzate de obiceiurile alimentare - printre cele mai frecvente în această categorie fiind toxiinfecţiile provocate de bacteria E-coli sau Salmonella - spune că are o listă de produse de care se fereşte “ca de ciumă” atunci când merge la cumpărături.
Pe lângă frunctele faliate, pe lista sa cu alimente de evitat se află şi scoicile crude. Potrivit specialistului, în ultimii cinci ani a avut de-a face cu mai multe cazuri de îmbolnăviri cauzate de animalele marine cu cochilie decât în ultimele două decenii.
De asemenea, nu consumă niciodată carne făcută în sânge, ouă negătite, lapte şi sucuri nepasteurizate sau seminţele germinate.