Harrison Ford: dieta sa draconică pentru a se menține în formă la 77 de ani
Harrison Ford are 77 de ani și încă are un fizic impresionant. Vedeta Star Wars a dezvăluit secretul formei sale pe platourile de filmare ale lui Ellen DeGeneres.
26 Noiembrie 2021, 13:13
Harrison Ford este încă într-o formă impresionantă la 77 de ani. Pentru el, energia lui vine din noua sa alimentație: a oprit carnea și produsele lactate.
O dietă fără carne pentru sănătatea ta și a planetei
În timp ce actorul venise pe platourile de filmare ale lui Ellen DeGeneres pentru a-și promova noul film „The call of the forest” unde împărtășește afișul cu Omar Sy și un câine virtual, gazda americană a profitat de ocazie pentru a-l întreba despre secretul său de tinerețe. .
Artistul de la Indiana Jones recunoaște că face „un pic de exercițiu” precum ciclismul și tenisul. Cel mai mult, însă, și-a schimbat dieta. „Abia mănânc nimic”, glumește el.
Mai serios, Harrison Ford a explicat apoi „Eu mănânc doar legume și pește” Apoi este de acord: „Este foarte plictisitor”. Dar acest program draconic o uimește pe prezentatoare, „faptul că poți să te ții de el este foarte impresionant, pentru că e foarte greu să mănânci cu adevărat, chiar sănătos”, remarcă ea.
„Tocmai am decis că m-am săturat să mănânc carne și știu că nu este bine pentru planetă așa cum este pentru mine.”
O dietă dovedită
Și dacă dieta lui Harrison Ford este drastică, evident pare foarte eficientă. Pentru o scenă cheie din ultimul său film, actorul în vârstă de 77 de ani a filmat fără cămașă. Impresionat de bustul impecabil, un reporter al cotidianului USA Today a întrebat-o dacă este rezultatul „magiei Hollywoodiene”. Interpretul lui Han Solo a asigurat că nu este necesară nicio retușare digitală. "Am fost în formă și a fost foarte frig. Sunt sănătos, îmi place să fiu activ și în formă. Sunt conștient că trebuie să-mi păstrez vechea carcasă în formă."
Cum să reduceți consumul de carne?
Fie pentru planeta, fie pentru propria ta sanatate, se recomanda reducerea consumului de carne, in special rosie (vita, oaie, miel etc.).
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentației, a Mediului și a Sănătății Ocupaționale (ANSES) a clarificat la actualizarea reperelor de consum alimentar în 2017 că populația franceză trebuie să pună mai puțină carne în farfurie. Ele sunt, de fapt, legate de multe boli precum cancerul colorectal și bolile cardiovasculare.
Organizația franceză recomandă „să se reducă considerabil consumul de mezeluri (cum ar fi șuncă, cârnați, cârnați, pateu etc.) astfel încât să nu depășească 25 g pe zi. Consumul de carne cu excepția păsărilor (cum ar fi carnea de vită, porc, miel etc.) nu trebuie să depășească 500 g pe săptămână”.
Pentru a reduce ponderea cărnii din meniul tău fără a crea o deficiență, este indicat să pariezi pe legume bogate în proteine vegetale precum linte, fasole, anghinare, năut, creson sau chiar produse de speltă, quinoa și soia. De asemenea, este posibil să mănânci ouă. Un ou de găină de 60 de grame găzduiește aproximativ 7 grame de proteine.
În plus, nucile și cerealele integrale sunt, de asemenea, surse bune de proteine, precum și de fibre, vitamine și minerale.