Magneziul are efecte pozitive asupra sănătăţii noastre
O alimentaţie sănătoasă ajută la prevenirea multor boli. Potrivit unui studiu recent, un mineral deosebit de valoros este magneziul. Acesta are efecte pozitive asupra sănătăţii noastre, reducând riscul bolilor cardiovasculare şi al diabetului de tip 2. Mulţi sportivi au o dietă bogată în magneziu, deoarece mineralul ajută împotriva durerilor provocate de crampele musculare. Oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii au descoperit recent că, în multe cazuri, magneziul este un foarte bun împotriva hipertensiunii.
03 Ianuarie 2017, 11:03
Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că un aport adecvat de magneziu în alimentaţie reduce riscul de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 şi de accident vascular cerebral.
Studiul, publicat la 8 decembrie 2016, în revista de specialitate „BMC Medicine”, a fost realizat ca urmare a concluziilor unei anchete la care au participat peste un milion de oameni din nouă ţări.
Rezultatele studiului au arătat că, în cursul perioadei în care s-a efectuat ancheta şi în care voluntarii au consumat alimente cu un conţinut ridicat de magneziu, a scăzut riscul de îmbolnăvire şi rata mortalităţii a fost mai mică.
Pentru a preveni bolile şi a îmbunătăţi sarea de sănătate, cercetătorii recomandă un consum de alimente bogate în magneziu, cum ar fi legume cu frunze verzi, cereale integrale, cacao şi nuci.