Metoda prin care poți verifica ce aluniţe reprezintă un risc de cancer
Mulţi nu înţeleg foarte bine ce înseamnă expresia destul de la modă cu “cireaşa din vârful tortului”. Însă este clar: cireaşa este făcută anume să se afle pe tort, delicioasele fructe roşii fiind un medicament cu acte în regulă, care combate cu un incredibil succes câteva zeci de boli.
13 Iulie 2015, 07:37
În acelaşi timp, cireşele se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt şi surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali.
De asemenea, cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate, fiind alegeri inspirate la orice oră din zi, fie că e dimineaţă, prânz ori seară. Bogate în substanţe active Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet.
De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului. Antioxidanţii, mineralele, acidul elagic, vitamina C, vitamina A, bioflavonoidele, melatonina şi antiocianele fac din aceste fructe adevărate izvoare de sănătate. Melatonina este un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene.
În plus, mineralele precum potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale. Ce fel de cireşe folosim în terapie?
Cu condiţia să fie suficient de coapte şi deloc alterate (aceste fructe intră foarte uşor în fermentaţie), putem folosi orice fel de cireşe. Trebuie, însă, ştiut că, în funcţie de soiul lor, cireşele au efecte terapeutice destul de diferite. De pildă, cireşele galbene sau de o culoare mai deschisă au un efect diuretic mai puternic, favorizează în mod special mobilizarea şi eliminarea toxinelor din organism, fiind de ajutor şi pentru stimularea digestiei.
Cireşele de un roşu închis sau cele negre sunt mai des folosite, deoarece sunt considerate mai complexe ca acţiune, având efecte antioxidante foarte puternice, un medicament neaşteptat de eficient şi contra bolilor degenerative, a afecţiunilor cardiace şi a celor vasculare.
Cireşele amare sunt cele mai preţuite de terapeuţi, fiind excelente pentru tratarea durerilor musculare, a îmbătrânirii premature, a afecţiunilor inflamatorii şi a bolilor hepatice.