Supa: obiceiuri bune care te ajută să slăbești
Temperaturile scad, frunzele devin din ce în ce mai rare, la fel ca și soarele... Sezonul supelor calde este deschis oficial. Și asta e bine. Au multe virtuți, precum facilitarea pierderii în greutate.
26 Noiembrie 2021, 16:05
Iată cheile pentru a le consolida beneficiile de slăbire.
Inițial, supa era un amestec de pâine și bulion fierbinte. De acum încolo, acest termen desemnează și supe, preparate lichide formate din legume fierte și/sau leguminoase.
Supa, mai ales dacă este de casă, are un conținut scăzut de calorii. Putem număra în medie 25 kcal la 100 de grame. Este astfel un aliat important pentru persoanele care doresc să slăbească, mai ales dacă aplici anumite gesturi bune în timpul preparării și degustării lui.
Supa: multe beneficii pentru sănătate
Supa nu este bună doar pentru cei care sunt atenți la silueta lor. Acest fel de mâncare este o alternativă bună pentru persoanele care mănâncă puține legume. Morcov, telina, praz, ciuperci, rosii, dovleac... Se pot varia placerile usor, in functie de gusturi si anotimpuri. O singură legumă sau o combinație de mai multe... Câteva linguri vă vor umple cu minerale, vitamine și antioxidanți. Și în același timp reduc riscurile de boli cardiovasculare, obezitate, dar și cancer. Într-adevăr, multe studii au arătat că o dietă bogată în legume ajută la prevenirea acestor boli.
În plus, supele – dacă nu sunt prea amestecate – conțin multe fibre. În timp ce aceste elemente au un aport redus de energie, ele joacă un rol important în digestie, senzație de sațietate și controlul zahărului din sânge și al colesterolului.
Supa poate deveni un preparat complet si echilibrat prin adaugarea anumitor elemente precum un ou fiert tare, crutoane sau sunca taiata cubulete. Atentie insa la supele industriale. Mai multe referințe sunt deosebit de bogate în sodiu, zahăr, coloranți și aditivi. Așa că citește cu atenție etichetele înainte de a le cumpăra.
Supa: obiceiuri bune care te ajuta sa slabesti
Temperaturile scad, frunzele devin din ce în ce mai rare, la fel ca și soarele... Sezonul supelor calde este deschis oficial. Și asta e bine. Au multe virtuți, precum facilitarea pierderii în greutate. Iată cheile pentru a le consolida beneficiile de slăbire.
Inițial, supa era un amestec de pâine și bulion fierbinte. De acum încolo, acest termen desemnează și supe, preparate lichide formate din legume fierte și/sau leguminoase.
Supa, mai ales dacă este de casă, are un conținut scăzut de calorii. Putem număra în medie 25 kcal la 100 de grame. Este astfel un aliat important pentru persoanele care doresc să slăbească, mai ales dacă aplici anumite gesturi bune în timpul preparării și degustării lui.
Supa: multe beneficii pentru sănătate
Supa nu este bună doar pentru cei care sunt atenți la silueta lor. Acest fel de mâncare este o alternativă bună pentru persoanele care mănâncă puține legume. Morcov, telina, praz, ciuperci, rosii, dovleac... Se pot varia placerile usor, in functie de gusturi si anotimpuri. O singură legumă sau o combinație de mai multe... Câteva linguri vă vor umple cu minerale, vitamine și antioxidanți. Și în același timp reduc riscurile de boli cardiovasculare, obezitate, dar și cancer. Într-adevăr, multe studii au arătat că o dietă bogată în legume ajută la prevenirea acestor boli.
În plus, supele – dacă nu sunt prea amestecate – conțin multe fibre. În timp ce aceste elemente au un aport redus de energie, ele joacă un rol important în digestie, senzație de sațietate și controlul zahărului din sânge și al colesterolului.
Supa poate deveni un preparat complet si echilibrat prin adaugarea anumitor elemente precum un ou fiert tare, crutoane sau sunca taiata cubulete. Atentie insa la supele industriale. Mai multe referințe sunt deosebit de bogate în sodiu, zahăr, coloranți și aditivi. Așa că citește cu atenție etichetele înainte de a le cumpăra.
Mizați pe supa de casă
Supele industriale sunt în general foarte sărate și foarte grase. Pentru a beneficia pe deplin de beneficiile supei, și mai ales de conținutul ridicat de fibre și vitamine, cel mai bine este să o pregătiți singur cu legume de sezon.
Evitați să adăugați prea multă smântână
Pentru ca supa să fie cu adevărat un aliat de slăbire, este necesar să evitați să adăugați prea multă smântână. Dieteticianul Lindsey DeSoto a spus pentru Eatthis: „Supele cremoase sunt, în general, calorice și bogate în grăsimi saturate și sodiu. Alegeți supe clare pe bază de bulion pentru a vă menține pe drumul cel bun cu obiectivele de pierdere în greutate și pentru a vă alimenta corpul.”.
Preparați singur bulionul
„Întotdeauna este cel mai bine să-ți faci propriul bulion pentru a controla cantitatea de sodiu și a te concentra pe îmbunătățirea aromelor naturale”, adaugă expertul.
Pentru a aduce răsfăț, pariază mai degrabă pe condimente și ierburi aromatice decât pe sare.
Adăugați textura
Pentru a promova sațietatea, nu amestecați complet legumele și nu adăugați câteva bucăți de pui.
„Supele tip piure care necesită puțin sau deloc mestecat”, spune Lindsey DeSoto, „vă pot lăsa nesatisfăcut și înfometat”.
Alegeți legume (fără amidon)
Varză, conopidă, fasole verde și țelină... aprovizionați cu legume. „Legumele fără amidon nu sunt doar sărace în calorii, dar sunt și bogate în vitamine, minerale și antioxidanți”.
Mănâncă supă...des!
Un studiu din 2014 a arătat că persoanele care consumă supă în mod regulat tind să aibă „o dietă generală mai bună și un risc redus de obezitate”.