Ţigara electronică poate fi de 15 ori mai toxică decât ţigările clasice
Vaporii care conţin nicotină produşi de ţigările electronice pot duce la formarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă care face ca aceste dispozitive să fie de cinci până la cincisprezece ori mai toxice decât ţigările clasice, potrivit unui studiu american, transmite AFP.
02 Iulie 2015, 07:38
"Am constatat că în timpul procesului de vaporizare care are loc în ţigările electronice se poate forma formaldehidă", au scris cercetătorii de la Portland State University, din Oregon, nord-estul Statelor Unite ale Americii, într-un articol publicat în cea mai recentă ediţie a revistei New England Journal of Medicine (NEJM).
Oamenii de ştiinţă au folosit o maşină de "inhalare" a vaporilor produşi de ţigările electronice, la voltaje scăzute şi ridicate, pentru a afla cum se formează formaldehida, un agent cancerigen cunoscut, din substanţele chimice de aromatizare, propilenglicol şi glicerină.
Savanţii nu au descoperit formaldehidă atunci când ţigara electronică, funcţionând la un voltaj scăzut (3,3 volţi), încălzea în mod normal lichidul care se găseşte în rezervorul ei. Aceste dispozitive folosesc o rezistenţă electrică, alimentată de o baterie, pentru a produce căldura necesară.