Tu ştii ce mănânci? Acestea sunt câteva dintre „DELICATESELE UCIGAŞE”
Nu mai este un secret faptul că unele alimente ne pot face rău, însă realitatea este mult mai îngrijorătoare. Există alimente care, consumate în exces, reprezintă un real pericol pentru organism, fiind cauzatoare de moarte. Statisticile realizate la nivel mondial confirmă acest adevăr crud -14 milioane de persoane mor pentru că nu ştiu ce mănâncă!
10 Iulie 2016, 06:40
Un raport realizat la sfârşitul anului trecut, de către Organizația Mondială a Sănătății
( OMS ) a dezvăluit că, carnea procesată, precum şi cea roşie, ar putea fi o cauză a cancerului intestinal. Studiile care au evaluat pericolul pe care acest tip de carne îl pot provoca, a clasificat unele produse procesate din carne (cârnați, șuncă) , în aceeași categorie cu tutunul, din cauza substanţelor de natură cancerigenă pe care acestea le conţin, dintre care, cel mai periculos este azbestul.
Lista alimentelor cu potenţial ucigaş, continuă....
Seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică. Merele, perele, mago, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Deşi ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi.
Atunci când cartofii sunt expuşi la prea multă lumină, ei se înverzesc şi produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi ca, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devin periculoşi. De asemenea fasolea roşie negatită este contraindicată, deoarece conţine o toxină naturală numită lectins.
O delicatesă mortală este caracatița. Cu cele 8 tentacule și zeci de ventuze caracatița este o delicatesă greu de înghițit. Efectele benefice ale caracatiței nu a fost stabilite, dar un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracatiță este crescută.
O altă delicatesă ucigșă este tapioca. Deși este aliment de bază în multe țări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele și rădăcinile conțin o toxină letală, chiar și în doze mici.
Frunzele de rubarbă fac şi ele parte din această listă neagra. Rubarba este vândută în supermarketuri special fără fruze, care sunt extrem de toxice.
În topul celor mai periculoase mâncăruri se află, conform specialiştilor, Fugu, cunoscut în Occident drept peştele balon. Dacă nu este corect pregătit peştele balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei rusești. Numai bucătarii acreditați au dreptul de a prepara și servi Fugu .
Îngheţata din comerţ, întregeşte lista produselor cu adevărat periculoase pentru sănătate. Aceasta conţine foarte mult zahăr, grăsimi trans sau mai rău, îndulcitori toxici, obţinuţi printr-un proces chimic. Recomandarea este să o evitaţi...mai bine mâncaţi pepene verde sau faceţi o îngheţată de casă.