10 motive pentru care trebuie să mănânci fasole verde
Fasolea verde are multe beneficii importante pentru sănătatea noastră, de aceea este recomandat să o consumăm cât mai des posibil. Mentine sanatatea cardiovasculara
10 Iulie 2015, 08:14
Fasolea verde imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Potasiul prezent in boabele de fasole verde regleaza tensiunea arteriala. De asemenea ajuta la prevenirea bolilor de inima.
Previne cancerul
Cancerul este o boala comuna care poate fi prevenita de fasolea verde. Clorofila prezenta in boabele de fasole inhiba simptomele de amine heterociclice carcinogene. Oamenii carora le plac carnea la gratar sunt sfatuiti sa includa fasole verde in alimentatia lor.
Promoveaza fertilitatea
Fasolea verde promoveaza fertilitatea la femei. Fierul, care este prezent in boabele de fasole ridica sansele de conceptie la femei. Acidul folic este de asemenea o necesitate pentru fertilitate si este furnizat de fasolea verde.
Mentine sanatatea oaselor
Sanatatea oaselor este un aspect important care este imbunatatit de fasolea verde. Vitamina K prezenta in acest tip de fasole previne ruperea oaselor.
De asemenea, calciul este asigurat de fasole verde in cantitati mici, dar suficiente pentru a promova sanatatea oaselor.
Previne infectarea
Fasolea verde previne infectiile la care organismul uman este atat de predispus. Niacina este una dintre componentele fasolei verde si de asemenea lupta cu succes impotriva infetției.
Boabele de fasole verde contin de asemenea tiamina care au calitati de prevenire a infectiei.