12 superalimente care combat anemia
Anemia presupune o scadere foarte mare a celulelor rosii din sange, a hemoglobinei – o proteina responsabila pentru transportul moleculelor de oxigen in corp.
18 August 2015, 05:37
Cine sufera de anemie poate avea simptome precum: dificultati in respiratie, stari prelungite de oboseala, ameteli, dureri de cap si infectii frecvente. Cea mai frecventa cauza a anemiei este deficienta de fier. Iata ce alimente trebuie sa consumam pentru a evita aceasta problema:
1. Mierea cruda. Inlocuirea zaharului cu mierea cruda (fie ca este folosita pentru indulcirea ceaiului, a cafelei sau consumata ca atare) aduce un aport optim de fier organismului, dar si alte minerale si vitamine.
2. Carnea rosie. Persoanele non-vegetariene nu vor intampina dificultati in a-si completa carenta de fier, intrucat acesta se gaseste in cantitate destul de mare in carnea rosie. Consumul acestui tip de carne aduce beneficii si calitatii pielii si sistemului muscular.
3. Spanacul. Consumand jumatate de cana de spanac, se asigura 20% din cantitatea de fier necesara pentru a tine anemia departe.
4. Fasolea. O cana de fasole este echivalentul a 5 mg de fier.
5. Sfecla rosie. Consumul de sfecla rosie este recomandat atat pentru combaterea anemiei, dar si pentru purificarea sangelui.
6. Fulgii de ovaz. Unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri este acela de a incepe ziua cu un mic dejun format din fulgi de ovaz. Acestia confera energie si ajuta organismul sa produca celule rosii.
7. Alunele. Contin o cantitate apreciabila de fier, astfel incat, cine le consuma in mod regulat este protejat de pericolul anemiei.