Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tonicul apicultorului

Stupul reprezintă cea mai completă farmacie şi cea mai sănătoasă sursă de hrană. Albinele culeg din natură un ansamblu de substanţe benefice pe care le prelucrează apoi în produse cu adevărat miraculoase, aşa cum au şi fost ele apreciate de-a lungul mileniilor în egală măsură de către vechii chinezi, egipteni sau greci, care le-au utilizat atât ca medicament, cât şi ca factor de întreţinere.

10 Decembrie 2014, 09:36

Menţionate în Biblie, în Talmud şi în Coran, cunoscute şi de vechii celţi, produsele apicole erau frecvent recomandate şi de Hipocrate. Astăzi, ştim că aceste substanţe acţionează asupra fiecărei celule. O hrănesc, o tratează şi îi dau vitalitate.

Cercetările recente ne arată că stupul oferă cele mai complete alimente ale naturii, aşa că nu ne mai mirăm că îngrijitorii de albine din unele sate izolate au o medie de viaţă incredibilă, de peste 100 de ani. De aceste binefaceri ale stupului ne putem bucura şi noi. Apiland ne oferă acum ansamblul binefacerilor stupului într-un singur produs, „Tonicul apicultorului".

Mierea, polenul, propolisul şi lăptişorul de matcă reprezintă cele mai importante realizări ale stupului. Acum le găsim pe toate, în concentraţii optime, în noul produs Apiland, „Tonicul apicultorului", un produs menit să substituie o întreagă farmacie.

Fiecare fiolă cu „Tonicul apicultorului" ne oferă doza optimă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, un ansamblu de substanţe antivirale şi antimicrobiene, dar şi substanţele menite să ne întărească şi să ne stimuleze sistemul imunitar, ferindu-ne astfel în egală măsură de viroze şi de infecţii, dar şi de parazitozele intestinale. În plus, are un puternic efect antiinflamator, stimulând în acelaşi timp vindecarea rănilor şi a diferitelor leziuni.

Ansamblul acestor substanţe terapeutice tonifică şi susţine în egală măsură buna funcţionare a sistemului gastrointestinal, renal şi hepatic, precum şi pe cel cardiocirculator. Astfel, el combate în mod eficient ateroscleroza, reglează colesterolul, fortifică reţeaua capilară şi este eficient în flebite şi împotriva varicelor. Susţine şi sistemul hormonal, având un efect benefic atât împotriva inconvenientelor generate de menopauză, cât şi împotriva inflamării prostatei. În egală măsură, combate infertilitatea, frigiditatea şi impotenţa, îmbunătăţind în mod substanţial funcţiile sexuale şi prezentând un efect afrodiziac şi energizant, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

„Tonicul apicultorului" are un puternic efect revigorant, combate stresul şi oboseala, înlătură nervozitatea şi iritabilitatea, redă optimismul şi, în acelaşi timp, combate nevrozele, depresiile, neurastenia, calmează şi este recomandat în caz de insomnii.

Îmbunătăţeşte memoria, susţinând în acelaşi timp procesul de învăţare. Este astfel deosebit de bun pentru copii, contribuind la dezvoltarea capacităţilor lor intelectuale, dar în egală măsură şi pentru adulţii confruntaţi cu examene sau alte solicitări intelectuale maxime, precum şi celor aflaţi la vârsta a treia şi care vor să-şi păstreze abilităţile fizice şi intelectuale, „Tonicul apicultorului" jucând un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire şi în atenuarea efectelor acestuia. El reprezintă o sursă naturală de energie vitală, asigurându-ne un complex de substanţe vitale, esenţiale bunei funcţionări a organismului nostru.

Trebuie ştiut că propolisul reprezintă sistemul de apărare al stupului capabil să facă adevărate minuni şi pentru sănătatea noastră. La rândul lui, lăptişorul de matcă este cel care asigură reginei o viaţă de 50 de ori mai lungă decât a celorlalte albine, precum şi capacitatea de a depune 2.000 de ouă pe zi, adică dublul propriei greutăţi. Efecte spectaculoase are şi asupra organismului nostru, el reprezentând singura sursă naturală de acetilcolină, un mediator esenţial în transmiterea influxului nervos şi unica sursă de acid 10HDA, substanţă activă cu efect antibacterian, antifungic şi antiviral care măreşte rezistenţa organismului în faţa bolilor şi ajută la eliminarea radicalilor liberi. În plus, el conţine şi toată paleta celor 18 aminoacizi esenţiali care nu pot fi sintetizaţi de organismul nostru.

La rândul lui, polenul conţine nu mai puţin de 22 de aminoacizi, cu un conţinut mai mare decât în cazul ouălor sau al oricărui alt produs de origine animală, 18 vitamine, 25 de minerale, 11 enzime şi coenzime, 14 acizi graşi, printre care acizii graşi polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6, 11 carbohidraţi, dar şi lactofermenţi, fitosterol, bioflavonoide, antioxidanţi, antibiotice naturale, factori de creştere şi fibre, atât solubile, cât şi insolubile, dar şi mulţi alţi factori activi, specifici fiecărui tip de polen în parte.

Lecitina este prezentă într-o proporţie de aproximativ 15%, iar aproximativ 25% din masa polenului este reprezentată de proteine, un conţinut cu 50% mai mare decât al cărnii de vită. Din punctul de vedere al mineralelor, polenul reprezintă cea mai bogată sursă cunoscută de seleniu, esenţial pentru detoxifierea organismului. Este bogat în zinc, nichel şi magneziu.

Sodiul şi potasiul se găsesc într-un raport optim, important fiind şi conţinutul de calciu, fosfor, fier, iod, cupru, molibden, brom, siliciu şi titan. Este important de ştiut că bioflavonoidele, pe lângă faptul că îi conferă polenului culoarea şi gustul minunat, sunt recunoscute ca reprezentând un important factor anticancerigen. La rândul lor, lactofermenţii (care ajută la regenerarea florei intestinale) şi fitosterolul (care reprezintă un puternic antioxidant şi joacă un rol important în echilibrarea dinamicii colesterolului) se numără printre nenumăraţii factori ce se pierd prin uscarea polenului, dar sunt prezenţi în Tonicul apicultorului.

Îmbinând într-un mod optim binefacerile principalelor produse ale stupului, „Tonicul apicultorului" reprezintă un produs cu maximă eficienţă, esenţial pentru sănătatea noastră, de care nu ar trebui să ne lipsim dacă vrem să ne păstrăm tonusul fizic şi intelectual până la o vârstă înaintată şi să fim capabili de un randament maxim.

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
Sanatos si verde 13 Martie 2024, 18:20

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine

Dr. Vincent Boggio, de la Spitalul Universitar din Dijon, a elaborat o metodă destinată părinților și copiilor lor...

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 19:17

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor

Orezul este un aliment de bază în multe țări din întreaga lume, iar orezul basmati integral poate fi benefic pentru...

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 12:25

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea

Într-o lume în care ritmul de viață este rapid și stresant, adoptarea unui regim alimentar sănătos poate fi cheia pentru a ne...

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată