Ascultă Radio Antena Satelor Live

Praful obţinut în casă, mai puternic decât bicarbonatul, care tratează bolile şi întăreşte organismul

Bicarbonatul de sodiu a câştigat notorietate în ultima vreme datorită multiplelor sale întrebuinţări, care îi conferă o serie de beneficii, mai ales în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii şi a stării de bine.

01 Iulie 2017, 06:16

Exista însă un alt praf mai puţin cunoscut şi întrebuinţat care concurează cu succes cu bicarbonatul la capitolul beneficii.

Este vorba despre clorura de magneziu, un preparat pe care îl puteţi obţine acasă din două ingrediente şi care are efecte uimitoare pentru organism, de la calmarea sistemului nervos, până la îmbunătăţirea digestiei sau întărirea sistemului imunitar.

Povestea prafului-minune a început în anul 1915, când chirurgul francez Pierre Delbet, MD, a făcut mai multe studii cu clorura de magneziu şi a descoperit o varietate de avantaje pentru sănătate rezultate din utilizarea acestuia.

Cristale de clorură de magneziu sunt făcute din apa de mare. Clorura se combină cu hidrogen în stomac pentru a face acid clorhidric. Folosind alte forme de magneziu este mai puţin avantajos deoarece acestea trebuie să fie convertite în cloruri în organism înainte de a putea fi asimilate.

Proprietăţile curative ale acestui praf au fost confirmate atunci când Părintele Schorr S. J. s-a vindecat cu ajutorul unei soluţii de clorură de magneziu de o boală cronică şi a ajutat după aceea pe mulţi cu această reţetă. Aceasta soluţie ajută nu numai la alimentarea corpului cu magneziu dar contribuie şi la eliminarea surplusului de calciu care este depus în oase şi articulaţii care duce la artroză şi osteoporoză. Foarte mulţi oameni s-au vindecat de probleme cu articulaţiile cu această soluţie.

Magneziul este unul dintre mineralele cele mai importante pentru sănătatea noastră – este implicat în mai mult de 300 de procese cheie din organism, motiv pentru care trebuie să îl consumăm zilnic. Trebuie să ştiţi că nivelul de magneziu din sânge se comportă invers proporţional cu nivelul de colesterol. Când există suficient magneziu nivelul de colesterol scade, iar când lipseşte acesta creşte. Mai mult decât atât, când nivelul de magneziu scade se produc depuneri de calciu pe artere şi pe muşchiul inimii.

Clorura de magneziu - reţeta şi modul de preparare:

½ ceaşcă de clorură de magneziu
3 linguri de apă clocotită

Se amestecă ingredientele într-un castron până când se obţine o pastă, dupa care se aplică pe piele şi se lasă pentru câteva minute. Această pastă puternică uşurează durerea de muşchi şi de articulaţii şi îmbunătăţeşte calitatea pielii. Aceeaşi pastă poate fi utilizată ca înlocuitor pentru loţiunile corporale dacă adăugaţi şi ulei de nucă de cocos.

Alte beneficii ale clorurii de magneziu:

- este un excelent purificator al sângelui şi reglează nivelul pH-ului din organism.
- stimulează activitatea creierului și transmiterea impulsurilor nervoase, contribuind astfel la echilibrul sistemului nervos
- ajută la funcționarea optimă a sistemului cardiovascular, prevenind bolile de inimă
- ajută la dizolvarea colesterolului rău, stimulând circulația sângelui și luptând împotriva infecțiilor
- este un puternic remediu antistres, ce vă ajută în lupta cu depresia, amețelile și oboseala
- previne formarea hemoroizilor, îmbunătățind sănătatea intestinelor și ajutându-vă să scăpați de colici, constipație și alte probleme de acest gen
- este eficientă în prevenirea formării tumorilor canceroase
- previne îmbătrânirea prematură, redă energia corpului și stimulează refacerea celulelor
- întărește sistemul imunitar, previne răceala, infecțiile și formarea mucusului
- este un element de bază în prevenirea osteoporozei ca urmare a rolului său în fixarea calciului de oase
- previne formarea pietrelor la rinichi, împiedicând acumularea oxalatului de calciu la nivelul acestora
- curăță arterele și previne ateroscleroza
- îmbunătăţeşte absorbţia de vitamina D de la soare

foto: Pixabay

Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde