-

Rădăcina din grădină care dezintegrează celulele canceroase în 48 de ore. Rețeta leacului

Studii recente au scos la iveală faptul că rădăcina acestei plante constituie un remediu puternic împotriva cancerului, mult superior chimioterapiei datorită faptului că dezintegrează celulele canceroase, fără a afecta şi celulele sănătoase ale corpului.

Este vorba despre păpădie, o buruiană comună, pe care o găsim în propria curte. Aceasta are proprietăţi anti-inflamatoare, antioxidante și beneficii anti-cancerigene de necontestat. În plus, păpădia deţine proprietăţi de curăţare a ficatului şi de reducere a colesterolului. Este bogată în vitamina B6, tiamină, riboflavină, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic şi magneziu.

Dr. Caroline Hamm, Dr. Pamela Ovadje şi Dr. Siyaram Pandey, cercetători la Universitatea din Windsor, Canada au evaluat această plantă miraculoasă împotriva celulelor agresive umane cronice leucemie mielomonocitară. Cercetătorii au tratat celulele cu concentraţii crescute ale extractului din rădăcina de păpădie. Celulele cu DRE au arătat o capacitate redusă de a întineri și au crescut într-un ritm mai lent, ducând la dezintegrarea şi, în final, la moartea celulelor canceroase în numai 48 de ore.

Spre deosebire de chimioterapie, care nu face nici o discriminare între celulele canceroase și celulele sănătoase, extractul de păpădie atacă numai celulele de leucemie și întăreşte imunitatea celulelor sănătoase. În afară de leucemie, extractul de rădăcină de păpădie are potențialul de a lupta împotriva altor tipuri de cancer, inclusiv, de prostată, plămân, colon, sân,ficat și cancer pulmonar.

Reţeta de ceai din rădăcină de păpădie:

Ingrediente:
- o lingură de rădăcină de păpădie prăjită
- ½ lingură de ghimbir proaspăt tocat
- 350 ml de apă
- miere sau zahăr brun după gust

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un vas, cu excepţia mierii şi se aduce apa la punctul de fierbere. Se fierbe apa timp de 5 -10 minute, apoi se strecoară amestecul, se adaugă mierea şi se serveşte rece.

Modul de prăjire a rădăcinii de păpădie:

În primul rând trebuie să scoateţi cu grijă din pământ rădăcinile de păpădie. Odată extrase, spălaţi-le bine pentru a îndepărta urmele de pământ şi de murdărie. Tăiaţi apoi rădăcinile în bucăţi cam de mărimea degetului mare şi puneţi-le în apă rece, amestecând din când în când. Acest lucru ajută la îndepărtarea urmelor de murdărie rămase.

Tăiaţi din nou rădăcinile, de data aceasta ceva mai mărunt. Acum sunt gata de prăjire. Puneţi-le într-o folie pentru prăjituri şi băgaţi-le la cuptor. Setaţi cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi lăsaţi-le timp de 90 de minute.

Articole înrudite