Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecțiunile prostatei

Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, de mărimea unei nuci, situată sub vezica urinară, ce prezintă riscul dezvoltării unor afecțiuni cu consecințe grave odată cu înaintarea în vârstă.

17 Aprilie 2016, 05:52

Atunci când funcționarea normală a prostatei este afectată, pot apărea următoarele probleme: prostatită, o inflamare a glandei prostate care apare de obicei ca urmare a unei infecții, hipertrofia (mărirea) glandei prostate sau cancerul de prostată, care, în general, este asimptomatic.

Forma cronică apare frecvent la persoanele care depășesc vârsta de 40 de ani, din cauza unor tulburări de echilibru hormonal, atingând o frecvență de aproximativ 30% din numarul bărbaților.

Manifestările clinice ale afecțiunilor prostatei sunt: urinările frecvente, durerile pelviene și abdominale, incontinența urinară, infecții ale tractului urinar, senzație dureroasă ce radiază în zona lombară, șolduri și picioare. Afecțiunile prostatei sunt însoțite adesea de hematurie (prezența sâgelui în urină) și nocturie (urinări involuntare în timpul nopții).

Daca vă numărați printre pacienții care prezintă afecțiuni ale prostatei, trebuie să stiți că, tratarea afecțiunilor prostatei se poate face și cu ajutorul plantelor medicinale. Iată câteva remedii naturiste pentru bolile de prostată:

1. Sucul de urzică
Substanțele din urzică dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată au și rădăcinile urzicii.
Doctorul Hans Wagner afirma în revista de medicina „Phytomedicine" că extractul de urzică este mult superior medicamentului antiinflamator Indometacin. Se recomandă să se consume câte 2 pahare/zi, cură îndelungată.

2. Suc de pătlagină
Frunzele de pătlagină conțin zinc care este vital pentru echilibrul hormonului masculin, ceea ce înseamnă că este de ajutor în cazul unei prostate mărite. În plus, pătlagina are un efect antiinflamator. Se bea un pahar de suc de pătlagină pe zi.

3. Apă de tărâțe
Se prepară cu ceai de semințe de bostan sau pepene verde. Se iau 8 linguri de semințe de bostan și se mărunțesc cu coajă cu tot (neprăjite și nesărate). Se pun într-un litru de apă și se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apa de la suprafață, care conține ulei de bostan, și se pune deoparte până a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de târâțe de grâu. Se lasă de seara până dimineața, apoi se strecoară.

4. Cura cu drojdie de bere
Drojdia de bere are efecte benefice chiar și în cazul cancerului de prostată. În studiile experimentale s-a observat că dezvoltarea malignă este oprită, în mai puțin de trei luni, prin ingerarea zilnică a acestui produs. Se administrează vreme de 3 săptămâni, câte 2-3 tablete de drojdie pe zi. După o pauză de 7 zile, se mai poate repeta.

5. Cura cu polen și lăptișor de matcă
Mai multe studii au arătat că tratamentul cu polen de albine dă rezultate excepționale în tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar și în formă cronicizată, cât și în hipertrofia de prostată. Conform acelorași cercetări, cel mai potrivit este tratamentul de lungă durată (minimum 60 de zile) cu acest remediu, luat în cantități de minimum 10 grame pe zi, în combinație cu un alt produs al stupului, lăptișorul de matcă (100 mg pe zi).

6. Ridichile de lună
Ridichile conțin substanțe cu un puternic efect antibiotic, au o acțiune antiinflamatoare asupra rinichilor și asupra prostatei și ajută la controlul sfincterelor urinare. Consumați din belșug aceste rădăcini. Puteți folosi și sucul de ridichi (100 ml suc de ridichi combinat cu 150 ml suc de morcov).

Sursa foto: pixabay.com

Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
Sanatos si verde 13 Martie 2024, 18:20

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine

Dr. Vincent Boggio, de la Spitalul Universitar din Dijon, a elaborat o metodă destinată părinților și copiilor lor...

Copii supraponderali: 4 reguli pentru a slăbi și a te simți mai bine
7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 19:17

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor

Orezul este un aliment de bază în multe țări din întreaga lume, iar orezul basmati integral poate fi benefic pentru...

7 cereale cu indice glicemic scăzut, pentru dieta diabeticilor
Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Sanatos si verde 07 Martie 2024, 12:25

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea

Într-o lume în care ritmul de viață este rapid și stresant, adoptarea unui regim alimentar sănătos poate fi cheia pentru a ne...

Alimente care combat îmbătrânirea prematură și mențin vitalitatea
Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată