-

Alimentul MINUNE care îţi îmbunătăţeşte vederea şi funcţiile cognitive

Leguma cu frunze verzi este bogată în fier, calciu, magneziu, acid folic, mangan, vitamine precum A, C şi K.

Ați ghicit, vorbim despre spanac! Potrivit studiilor, nutrienţii din spanac – în special flavonoidele – stimulează funcţiile creierului, îmbunătăţesc vederea şi chiar lupta cu animite tipuri de cancer. Antioxidanţii ajută la încetinirea îmbătrânirii celulelor creierului.

Potasiul creşte fluxul de sânge în celule creierului, ceea ce sporeşte concentrarea, cunoaşterea şi activitatea neuronală

Studiile sugerează că un consum de aproximativ trei porţii de legume galbene, verzi sau crucifere ajută la încetinirea declinului cognitiv cu 40%.

Multe cercetări au confirmat faptul că alimente precum spanacul, care conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantina, carotenoizi cu acţiune antioxidantă, lupta împotriva degenerescenţei maculare.

Potrivit unui studiu, dietă bogată în luteină şi zeaxantina a îmbunătăţit atât vederea subiecţilor din grupul cu degenerescenţă maculară, cât şi a grupului de control. Un alt studiu a concluzionat că riscul vedereii slăbite se reduce cu 35% atunci când dietă este bogată în ce doi antioxidanţi.

Sursa: rador.ro