-

Gutuile, fructe sănătoase de toamnă care combat zeci de afecțiuni

Gutuile sunt fructele de toamnă pe care în general lumea nu le consumă foarte des, pentru că nu știu cât de sănătoase sunt ele de fapt și că sunt capabile de a combate zeci de afecțiuni.

Gutuile sunt foarte potrivite in dietele de slabire deoarece au putine calorii (63 cal/100 g) si sunt bogate în fibre care impiedica asimilarea grasimilor. Au, de asemenea, proprietati diuretice si depurative, favorizand eliminarea toxinelor. Doua sau trei gutui incluse in meniul zilnic chiar se recomanda.

Proaspete sau preparate, gutuile sunt o sursa semnificativa de zaharuri usor de asimilat. In plus, pectina are un rol important in reducerea colesterolului, a riscului de boli cardiovasculare si in eliminarea din organism a substantelor toxice.

Pectinele, fibre solubile, care se regasesc in gutui, reduc nivelul de colesterol rau din sange, ceea ce inseamna ca ofera protectie impotriva afectiunilor inimii. Pot fi consumate proaspete sau coapte.

Si persoanele care sufera de hipertensiune arteriala pot tine o cura cu suc de gutui, cate doua pahare pe zi. Acesta reduce tensiunea, datorita continutului ridicat de potasiu.

Citeste articolul complet pe bewoman.ro