-

Ulei esențial de arbore de ceai – beneficii

Arborele de ceai oferă nenumărate beneficii pentru sănătate, datorită capacităților nutritive și compușilor organici prezenți, uleiul esențial extras din plantă fiind astfel extrem de apreciat, în tot jurul lumii.


Desi valoarea acestui tip de ulei esential este mare, este endemic unei anumite zone (creste in diferite medii in Australia), dar nu s-a reusit raspandirea la nivel global, cu exceptia unor specii cultivate in Papua Noua Guinee, Vietnam si Thailanda.

Uleiul esential de arbore de ceai se extrage in mod obisnuit din frunzele plantei Melaleuca alternifolia si are calitati unice, printre care proprietati antibiotice si antifungice deosebite. A fost folosit in diferite remedii in medicina naturista, dar a devenit intre timp foarte popular, fiind un ingredient comun in tratamente homemade.

La fel ca si in cazul altor uleiuri esentiale, au existat anumite controverse in jurul subiectului, privitoare la potentialele beneficii aduse, dar meritele acestui ulei continua sa fie laudate.

Iata doar cateva dintre cele mai importante calitati ale uleiului esential de arbore de ceai.

Uleiul esential de arbore de ceai are efecte antibacteriene

Pentru cei ce doresc sa-si protejeze sistemul imunitar, acest ulei esential este alegerea potrivita, deoarece contine componente antibacteriene inerente, ce pot ajuta la prevenirea unei game largi de afectiuni si pot elimina agentii patogeni periculosi din organism.

Din acest motiv, se adauga in baile de aburi, pentru a curata si trata infectiile tractului respirator. S-a dovedit a fi util in procesul de vindecare a acestor afectiuni. Datorita efectului antibacterian, se aplica topic, pe piele, in mod special pe rani. Pentru taieturi si iritatii, uleiul esential de arbore de ceai protejeaza impotriva infectiilor si grabeste timpul de vindecare necesar.

Ulei esential de arbore de ceai pentru sanatatea pielii

Acest ulei esential este aproape intotdeauna asociat cu sanatatea pielii, datorita faptului ca are proprietati antioxidante puternice, care imbunatatesc in mod semnificativ aspectul, reducand petele si cicatricile. Multe persoane incearca sa elimine petele de varsta si alte semne, iar antioxidantii regasiti in uleiul esential de arbore de ceai pot remedia rapid aceste probleme, lasand pielea tanara si neteda.

Se presupune ca uleiul poate ajuta chiar si la reducerea aparitiei ridurilor ce apar odata cu imbatranirea.

Citeste articolul complet pe curademiere.ro