-

Remedii naturale pentru ateroscleroză

Ateroscleroza este o afecțiune prin care arterele se îngustează și se întăresc, blocându-se astfel buna circulație a sângelui către organe. Când anumite celule se deteriorează ca urmare a unor țesuturi inflamate, trigliceridele și colesterolul se depun pe vasele de sânge ce vascularizează zona afectată.

Sistemul imunitar intervine prin celulele albe din sânge, care atacă aceste zone pentru a remedia daunele, dar arterele se blochează și se îngustează tot mai mult. Rezultatul întregului proces nu este benefic inimii, care este suprasolicitată pentru pomparea sângelui, fapt ce cauzează ridicarea tensiunii arteriale.

Urmările se văd și la nivelul întregului sistem cardiovascular. Dacă se formează un cheag de sânge în arterele blocate, poate surveni atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Cheagurile de sânge pot apărea nu doar la nivelul inimii și al creierului, dar și în alte părți ale corpului, fiind deosebit de periculoase.

Există însă câteva moduri prin care nivelul de trigliceride poate scădea, se poate reduce inflamația sistemului cardiovascular și se pot elimina depunerile care cauzează întărirea și îngustarea arterelor. Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni și a diminua efectele aterosclerozei.

Deși consecințele asupra sistemului cardiovascular sunt grave, ireparabile, ateroscleroza poate fi redusă în mod semnificativ prin schimbări în alimentație și formarea unor noi obiceiuri în stilul de viață adoptat. Toate acestea acțiuni preventive sunt de preferat în schimbul unei intervenții chirurgicale riscante.

Schimbări în alimentație

Acizii grași Omega 3 au colesterol bun, colesterol HDL, pe când cei Omega 6 sunt dăunători sănătății (colesterol rău, LDL). Carnea de pește și uleiurile de pește sunt eficiente în oferirea unui echilibru al nivelului de colesterol în întregul sistem cardiovascular.

Se previn astfel depunerile din vasele de sânge și artere, ce pot duce la apariția cheagurilor de sânge. Tindem să credem că toate grăsimile sunt nesănătoase, dar, de fapt, unele sunt chiar esențiale unei bune funcționari a organismului.

Citeste continuarea pe curademiere.ro.