-

Alimente indicate în funcţie de grupa de sânge

Grupa sanguină este definită ca o restructurare naturală a conţinutului genetic. Experţi în sănătate spun că un regim alimentar ales în funcţie de grupa sangvină ajută la digerarea eficientă a alimentelor şi pierderea în greutate mai rapid.

„Grupa de sânge a unei persoane reflectă sistemul său intern. Aceasta, reglementează modul în care organismul absoarbe substanţele nutritive din alimentele pe care le consumă. Recomandarea este să se mănânce alimente în funcţie de tipul de sânge, pentru a rămâne în formă şi pentru a avea o sănătate de fier “, spune Neeraj Mehta, instructor de fitness şi nutriţionist.

Grupa de sânge A

Cei care au această grupă sangvină trebuie să consume alimente ce conţin carbohidraţi cu eliberare prelungită. Din cauza nivelului scăzut de acid clorhidric şi a nivelului ridicat de enzime în stomac, organismul poate digera carbohidraţii mai eficient decât proteinele ​​animale şi grăsimile.

Dacă ai grupa de sânge A consumă proteine ​​din soia, cereale şi legume. În plus, mănâncă fructe, cum sunt merele, curmalele, fructele de pădure, piersicile etc.

În schimb, evită papaya, mango şi portocalele, dar şi produsele lactate deoarece îţi afectează sistemul digestiv.

Mănâncă alimentele în starea lor naturală şi nu sări peste mese.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro.