Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ce este polenul crud și la ce este bun

Polenul, unul dintre cele mai pure si mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate de catre egipteni si chinezi, ca medicament natural si factor de intretinere a organismului, si-a demonstrat astazi pe deplin virtutile terapeutice prin numeroase studii clinice si de laborator.

06 Martie 2015, 12:49

Spre deosebire de polenul purtat de vant, numit si anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Dimpotriva, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 20-40%.

Exista o mare diferenta intre polenul uscat, pe care il gasim de obicei in comert, in care au fost distruse majoritatea substantelor active, si polenul crud, care este congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. De aceea, trebuie sa consumati doar polen crud de calitate. Iar polenul crud de la Apiland provine din zonele nepoluate ale Transilvaniei, are o calitate garantata si este recoltat si pastrat in cele mai bune conditii.

Polenul crud contine toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatatea noastra, care lipsesc din alimentele moderne rafinate si supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator si revitalizant al organismului uman. El contine toate mineralele prezente in organismul nostru, dar si majoritatea vitaminelor, si principalele enzime si proenzime, alaturi de multe alte elemente active, vitale pentru sanatatea noastra.

Polenul crud reprezinta una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub forma de aminoacizi, adica direct absorbabile in tubul digestiv, fara a necesita un efort din partea organismului. Astfel, el reprezinta o sursa excelenta de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce tin post.

Cu un aport in jur de 30% in glucide, el este insa recomandat si diabeticilor, datorita capacitatii de a regla nivelul glucidic.
Polenul crud reprezinta si una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un excelent antioxidant, detoxifiant si cu un important efect antitumoral. Un alt element important prezent in polenul crud este rutina, rutozid sau vitamina P, un element esential pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare.

Polenul crud este un important aliat impotriva tuturor simptomelor de imbatranire prematura. El este un reglator perfect al functiilor digestive, reface flora intestinala, sustine ficatul, aparatul respirator, inima si sistemul circulator, normalizeaza nivelul de colesterol si de trigliceride, previne osteoporoza si formele de cancer hormonodependente, precum cel de san sau de prostata, si reduce efectele secundare ale chimoterapiei. Imbunatateste activitatea creierului, sustine memoria si combate oboseala, astenia si diminueaza depresia psiho-emotionala. Polenul crud te face mai voios si mai optimist. El reprezinta un excelent intaritor pentru copii, precum si pentru varstnici sau alte persoane afectate de stres sau in convalescenta.

Polenul reprezinta un eficient trofic muscular, creste capacitatea de efort si imbunatateste performantele sportivilor, combate starile de slabiciune si anemiile, fiind un puternic remineralizant si vitaminizant. El ajuta, de asemenea, la sustinerea si refacerea potentei , la cresterea libidoului si la recuperarea functiei reproducatoare, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Polenul intareste si echilibreaza sistemul imunitar, detoxifica intregul organism si echilibreaza metabolismul celular, prezinta importante efecte antiseptice si antibiotice, combate bronsitele, tusea si gripa, fiind recomandat inclusiv impotriva astmului.

Bineinteles, pe langa polenul poliflor, exista si polenul monoflor, dintr-un singur tip de floare: de exemplu, polen de mar, de prun, de salcie etc. Pentru a afla la ce sunt bune aceste tipuri de polenuri, puteti apela numarul de telefon 0371.78.00.78. Apiland este recunoscut pentru polenurile sale monoflore de calitate din zonele de deal si de munte ale Transilvaniei.

Sursa: Antena Satelor, Emisiunea Vrem să Stii (05.03.2015), invitat Cecilia Caragea, consultant comunicare si branding Arena Communications.

Foto: Pixabay

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde
Mușchi ca Popeye, cu spanac
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:37

Mușchi ca Popeye, cu spanac

Miroase a primăvară, la Sănătos și verde. Asta pentru că vă reamintesc cât este de important să consumăm legume și...

Mușchi ca Popeye, cu spanac