Datorită tuturor componentelor nutritive pe care le conţine, acest fruct reduce riscul bolilor de inimă și al cancerului, prevenind în acelasi timp cataracta, artrita si ateroscreloza. De asemenea, are un rol foarte important în prevenirea astmului, afecţiunilor respiratorii si alergiilor. Fibrele din kiwi sunt importante împotriva diabetului si bolilor de inimă, dar si pentru curăţarea colonului de toxine si reducerea colesterolului. Potasiul joacă un rol foarte important în controlarea presiunii sângelui si a funcţionării inimii. Cuprul este la fel de important pentru organismul nostru, deoarece ajută la întărirea oaselor. Kiwi este un foarte bun antioxidant si întăreste sistemul imunitar.
Consumat zilnic, contribuie la detoxifierea organismului, la reducerea celulitei și chiar la slăbit.
El este de asemenea leac contra răcelii. Kiwi are mai multă vitamina C decât o portocală - aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani, care ne sfătuiesc să apelăm la kiwi, alături de portocale si lămâi, atunci când ne chinuieste o răceală rebelă. Un kiwi conţine 80 de miligrame de vitamina C - doza zilnică recomandată unui adult. Cei care au imunitatea scăzută, cei care suferă de anemii pot mânca unul-două kiwi pe zi. În cazul anemiilor, cantitatea mare de vitamina C din aceste fructe favorizează asimilarea fierului din celelalte produse alimentare. În afară de vitamina C, kiwi ne furnizează o cantitate apreciabilă de vitamina E (3 mg/100 g), provitamina A (0,05 mg/100 g) si vitamine din grupa B, care joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.