3 plante puțin cunoscute, care mențin sănătatea ficatului
Deşi ficatul are o mare capacitate de regenare, zilnic se luptă cu o serie de factori agresivi a căror persistenţă determină instalarea suferinţelor hepatice cronice.
10 Aprilie 2022, 05:26
Hepatita C este responsabilă pentru 50-60% din cazurile de cancer hepatic. Principalii factori de risc care duc la contactarea virusului hepatitei C sunt transfuziile, intervenţiile chirurgicale, tratamentele stomatologice, seringile nesterile, manichiura şi pedichiura efectuate cu ustensile nesterile, contactul sexual neptrotejat, tatuajele sau piercingurile.
Fitopreparatele din extracte standardizate din fructe de armurariu, fructe de schisandra, frunze de anghinare, rostopască, rădăcină de păpădie şi sulfină vin în ajutorul pacienţilor ce suferă de boli hepatice cronice. Aceste plante ajută la reducerea procesului inflamator şi a congestiei hepatice, având ca rezultat direct normalizarea transaminazelor. De asemenea, sunt hepatoprotectoare, ajută funcţia antitoxică a ficatului şi împiedică cronicizarea afecţiunilor hepatice.
1) Fructele de armurariu au un efect hepatoprotector datorită substanţei conţinute - silimarina - care inhibă pătrunderea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitoare. Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecţiunilor hepatice din ultimul deceniu. Mai mult, armurariul ajută organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri, de la ciupercile toxice până la gazele industriale sau metalele grele.
2) Schisandra, cunoscută din medicina tradiţională chineză ca tonic hepatic şi purificator sangvin, reduce nivelul transaminazelor, creşte sinteza proteinelor, îndepărtează radicalii liberi şi creşte acţiunea vitaminelor C şi E, stimulând regenerarea hepatică.
3) Anghinarea are rol regenerant pentru celulele hepatice, întăreşte funcţia antitoxică a ficatului, creşte apetitul şi ajută la eliminarea sărurilor şi pigmenţilor biliari, normalizând culoarea pielii.