-

Ardeii iuţi sunt consideraţi hrana longevivilor

Ardeii iuţi au efecte  benefice asupra sănătăţii. Ei sunt bogaţi în vitamine şi minerale, îmbunătăţesc metabolismul şi se îngrijesc de sănătatea inimii.

În 1912, chimistul american Wilbur Scoville a creat o scară care măsoară nivelul capsaicinei dintr-un ardei iute.

Potrivit acestei scări, cei mai iuţi ardei din lume sunt din soiurile Naga şi Habanero. Capsaicina este compusul care conferă gustul picant al ardeiului iute, conţinut în cele mai mari cantităţi în seminţe. Scoville a extras ulei de capsaicină din ardei uscaţi, cauza principală a iuţelii, l-a amestecat cu o soluţie de zahăr, după care l-a oferit spre degustare curajoşilor.

Spre exemplu, ardeiul din soiul Naga conţine între 85.000 şi 75.000 de unităţi Scoville. Pentru comparaţie, ardeii peperoncino conţin numai 100 până la 500 de unităţi.

Chimistul a dezvoltat această scală medicală pentru a investiga posibilitatea ca substanţa capsaicină să poată fi utilizată ca analgezic, împotriva artritei, neuropatiei diabetice şi durerii de cap.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept