-

Fructele cu coajă lemnoasă stabilizează nivelul de zahăr din sânge

Doar 75 de grame de caju, migdale sau nuci îmbunătăţesc în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge, au descoperit oamenii de ştiinţă canadieni.

Un pumn de fructe cu coajă lemnoasă crude consumate zilnic stabilizează zahărul din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.  Nucile reduc, de asemenea, colesterolul "rău", precum şi nivelurile de proteine APO-B asociate bolilor de inimă.

Rezultatele arată cât de importante sunt grăsimile nesaturate pentru controlul zahărului din sânge, susţin cercetătorii. Oamenii de ştiinţă au lucrat cu 117 pacienţi cu diabet zaharat de tip 2, care luau medicamente pentru scăderea nivelului zahărului din sânge. Ei i-au împărţit în trei grupuri.

Primul a primit diverse fructe cu coajă lemnoasă în fiecare zi, al doilea - trei brioşe cu cereale integrale, iar cel de-al treilea - câte o jumătate de porţie din ambele alimente. Caloriile totale zilnice au fost aproximativ aceleaşi în cele trei grupuri.

Experimentul a durat trei luni, iar participanţii au fost supuşi unui studiu de două săptămâni.

Sursa: rador

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept