-

Beneficii neașteptate ale berii descoperite în studii

Berea este una dintre cele mai frecvent utilizate băuturi alcoolice din lume și a treia cea mai consumată băutură din lume, chiar după ceai și apă.

Berea are o concentrație mai mare de proteine și vitamina B decât vinul, în timp ce conținutul său antioxidant este echivalent cu cel al vinului. Hameiul, o componentă majoră pentru prepararea acestei băuturi, este o sursă bogată de flavonoide, care sunt antioxidanți puternici.

De asemenea, berea este o sursă foarte bună de anumite minerale care joacă roluri esențiale în diferite procese metabolice. Dacă este administrată în cantități moderate, aceasta poate îmbunătăți cu siguranță sănătatea dumneavoastră în mai multe moduri.

Beneficiile de sănătate ale berelor devin proeminente dacă sunt consumate în cantități moderate.

Cercetările au arătat că un consum de bere în cantități moderate poate îmbunătăți sănătatea, de la reducerea riscului de boli de inimă la întărirea oaselor. (PM)

Berea este preferată de mulţi oameni, însă, în afară de faptul că este o băutură plăcută şi cu efect răcoritor vara, ea are multiple efecte benefice asupra sănătăţii.

Proprietăţile sale curative sunt cunoscute încă din antichitate. De exemplu, sumerienii recomandau berea împotriva durerii de dinţi, iar în Evul Mediu era folosită împotriva pietrelor la rinichi şi pentru creşterea imunităţii.

Berea este bogată în antioxidanţi, flavonoide care neutralizează radicalii liberi, având capacitatea de a elimina substanţele cancerigene din organism şi reducând astfel riscul de cancer.

Aceasta este singura băutură care are capacitatea de a elimina din organism sărurile de aluminiu. Consumul moderat de bere protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare îl au vitaminele B6, B9 şi B12, potasiul şi cantităţile mici de cupru din bere.

Citeste continuarea pe rador.ro

Articole înrudite