-

Câtă cafea e bine să bei într-o zi? Ce spun ultimele cercetări

Cafeaua ne oferă multe beneficii pentru sănătate. Un consum moderat reduce riscul de accident vascular cerebral, boala Alzheimer sau Parkinson.

Astfel, un aport zilnic moderat de cafea are efecte protectoare împotriva dezvoltării anumitor boli.

De asemenea, are capacitatea de a stimula temporar concentrarea și vigilența, iar consumul de cafea ar putea scădea riscul bolii hepatice și al diabetului de tip 2. (PM)

De-a lungul anilor, au fost realizate tot mai multe studii în urma cărora s-au aflat beneficiile, dar si riscurile consumului de cafea zilnic.

Cel mai recent studiu, prezentat în cadrul Congresului Societătii Europene de Cardiologie, arată că persoanele care consumă aproximativ 4 cesti de cafea pe zi sau chiar mai multe au un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut decât cei care nu consumă absolut deloc sau o fac ocazional, iar atunci într-o cantitate foarte mică.

Consumul de cafea într-o cantitate mare poate reduce progresul anumitor boli, cum ar fi diabetul, anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare sau hepatice.

În plus, acest obicei poate reduce riscul de infarct miocardic sau de a dezvolta boli ale sistemului nervos central. Toate acestea se datorează proprietătilor antioxidante si antiinflamatorii ale băuturii.

Care este cantitatea de cafea pe care trebuie sa o bem zilnic? Cantitatea recomandată de specialisti este de 400 de mg de cafea pe zi.

Trebuie luat în calcul faptul că oamenii sunt diferiti, iar specialistii spun că totul depinde de activitatea fizică a acestora, de alimentatia pe care o au, dar si de problemele de sănătate cu care s-au confruntat sau se confruntă.

Sursa: rador

Articole înrudite