-

Efectele tămăduitoare ale postului. Regenerează organismul şi îl protejează de cancer

Pavel Chirilă este unul dintre medicii care luptă zilnic să îşi "educe" pacienţii în vederea adoptării unei alimentaţii sănătoase, care să le menţină starea de bine şi să îi ţină departe de cancer.

Adept al medicinei biblice, medicul Chirilă este conştient de faptul că adevăratul „doctor al sufletelor și al trupurilor” este Dumnezeu. Plecând de la credinţa că medicul tratează în timp ce Dumnezeu vindecă, acesta a devenit unul dintre marii suţinători ai postului periodic, pentru beneficiile sale extraordinare asupra sănătăţii.

Postul este calea prin care noi, oamenii, încercăm să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Postul aduce cu sine o "curăţenie generală" care se săvârseşte atât asupra spiritului, cât şi asupra trupului. Unitatea dintre curăţenia trupească şi cea spirituală dă esenţa postului şi ne aduce mai aproape de divinitate.

Una dintre laturile postului trupesc, cea referitoare la alimentaţie presupune abstinenţa de la carne şi de la produsele de origine animală.

Este dovedit ştiinţific faptul că postul o zi pe săptămână îi oferă organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare. Un post de trei zile ne debarasează corpul de toxine şi curăţă sângele, iar unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar.

Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal.

Mai mult decât atât, în opnia medicului Pavel Chirilă, cei care ţin post fac foarte rar cancer. Explicația constă în faptul că produsele obținute din carnea animalelor crescute nenatural (cu hormoni, antibiotice, sedative, vaccinuri) aduc în corp o mulțime de E-uri și compuși poluanți. Salamurile, mezelurile și alte produse din carne procesată care se găsesc în magazine au o cantitate mare de săruri nitrice, care duc la formarea de substanțe cancerigene numite nitrozamine. Ele pot cauza îndeosebi dezvoltarea cancerului de stomac, de esofag, de ficat, de pancreas și de colon.

"Factorii alimentari declanşatori de cancer sunt în special zahărul alb, sărurile nitrice din compoziţia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub formă de azotaţi, folosiţi în agricultura europeană.În stomacul omului o parte din aceste săruri se transformă, în combinaţie cu acidul clorhidric, într-o substanţă numită dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen" susţine doctorul Chirilă în cartea sa „Nu hrăni cancerul! Alimentaţia este aliatul tău împotriva cancerului” .

Din punct de vedere curativ, postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor. De asemenea, postul reduce răspunsul inflamator din corp și întărește sistemul imunitar. Postul negru de 48-72 de ore stimulează refacerea celulelor imunitare afectate și regenerează celulele sănătoase.

Să nu uităm că postul trupesc aduce beneficii extraordinare pentru sănătate, însă, în faţa lui Dumnezeu acesta nu are nici un sens dacă nu este însoţit de o atitudine smerită a inimii şi de o trăire neprihănită. “Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.“ (Isaia 58:6-7) .

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Foto: Pixabay

 

Articole înrudite