-

Berea consumată în cantităţi moderate reprezintă cheia longevităţii

Consumul moderat de bere creşte semnificativ şansele longevităţii, conform unui studiu, publicat recent în „Age and Ageing”.

Concluziile se bazează pe o analiză a datelor colectate dintr-un sondaj olandez.

Cercetătorii de la Universitatea Maastricht au studiat timp de 20 de ani obiceiurile alimentare a 5.500 de adulţi olandezi.

Drept urmare, oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură clară între consumul de alcool şi longevitatea la bărbaţi şi femei.

S-a observat că reprezentanţii ambelor sexe care consumau între 5 şi 15 grame de alcool pe zi sau până la 400 de grame de bere zilnic aveau cea mai mare probabilitate de a ajunge la vârsta de 90 de ani.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă remarcă faptul că un consum moderat de bere este asociat cu o speranţă de viaţă mai lungă pentru ambele sexe.

Anterior, cercetătorii japonezi au descoperit că un consum moderat de alcool ar putea suprima pierderea de masă musculară la bărbaţi şi femei mai în vârstă, iar potrivit cercetătorilor din SUA, consumul moderat de alcool este mai probabil să menţină sănătatea mentală la vârsta de pensionare.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite