-

Ma’In – o oază de sănătate

Scris de

Ma’In apare celor care călătoresc în Iordania ca o oază; și chiar este o oază de sănătate, pe care turistul o poate asocia cu vizite la Marea Moarta, la Marea Roșie, în deșertul Wadi Rum sau la Madaba, cetatea “bisericii cu hartă” de mozaic.

Situat în intrându-l unei crevase – care-ți creează impresia că te afli la mii de metri altitudine, în Alpi – Ma'In este de fapt la peste 200 m... sub nivelul mării. Printre pereții văii înguste, zărești soarele apunând peste Marea Moartă. Locul e unic, prin peisaj – mai ales dacă adaugi frumoasele cascade cu apă fierbinte.
La Ma'In ai, din punct de vedere terapeutic, aproape tot ce îți oferă Marea Moartă... și ceva în plus. Stațiunea se află în proximitatea unor izvoare termale care se prăvălesc în elegante cascade. Trei la număr – două cu intrare liberă (până la miezul nopții) și o a treia încorporată unui SPA în care afli tratament, relaxare și intimitate.
Tratamentele sunt axate pe proprietățile terapeutice ale apei bogate în elemente care inspiră terapii pe bază de minerale cicatrizante din Marea Moarta, combinate cu proceduri asiatice. Ai parte de gomaje și împachetări, măști de față și de corp, îngrijirea mâinilor și a picioarelor, îngrijiri rituale orientale, masajul capilar cu ulei fierbinte de henna ș.a.
În aceste casacade de la Ma'In se spune că s-ar fi îmbăiat chiar biblicul rege Irod al iudeiilor. Ele au reputația de a fi fost, încă din timpul în care cămilele băteau drumul mătăsii, cele mai credibile mijloace de întinerire, râvnite de femei și de bărbați. Sub cascade se află și mici saune naturale, săpate în stâncă (de fapt, grote încălzite de izvoarele care curg ca o perdea dinaintea lor).
Dacă ajungeți la Ma’In, fiți gata să alegeți tot ce e mai bun: săruri de la Marea Moartă, ulei de măsline extra virgin iordanian și ape termale.
În apropierea izvoarelor veți descoperi o grădină cu plante organice, care reconstituie flora din Eden, arbori plantați de sfinți, alei pe care au pășit personaje biblice. Noaptea, la orizont, printre stânci și pe deasupra Mării Moarte se văd luminile Ierusalimului. E o experiență care merită tot efortul.