-

Usturoiul crud – un nou remediu-miracol pentru Alzheimer?

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Louisville, transmis de RTL, usturoiul crud ar putea fi o metodă excelentă de conservare a memoriei.

Planta are virtutea de a favoriza creșterea bacteriilor bune în flora intestinală și de a lupta împotriva bolii Alzheimer.

Se ştie că stomacul are adesea abilități necunoscute. Acest adevăr a fost deja evidențiat, în 2016, în lucrarea „Farmecul discret al intestinului”, un studiu despre microbiotă, flora intestinală.

Există într-adevăr 200 de milioane de neuroni care sunt conectați la creierul uman pin nervul vag. Cu vârsta, microbiota se deteriorează, devine mai puțin diversă și mai puțin abundentă.

O situație care are consecințe clare asupra abilităților cognitive.

Iar acest studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Louisville, a arătat că șoarecii bătrâni hrăniți parțial cu usturoi crud au avut o floră intestinală de o calitate mai bună.

De asemenea, usturoiul le-a îmbunătățit memoria pe termen scurt și lung. Molecula de usturoi funcționează acționând asupra microbiotei și memoriei.

O descoperire care ar putea fi folosită pentru prevenirea sau atenuarea efectelor bolii Alzheimer. În plus, usturoiul crud nu este singurul produs-miracol recomandat de specialiști.

Concret, este vorba despre toate legumele consumate crude sau puţin gătite. Printre acestea, ridichile, morcovii, salatele și fructele uscate ar trebui să ocupe un loc important în alimentaţia oamenilor.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite