-

Legume şi fructe care reduc riscul de cancer

Portocalele, strugurii şi morcovii conţin compuşi anticanceroşi care seamănă cu cei utilizaţi în medicamentele aprobate.

Experţii de la Colegiul Imperial din Londra au descoperit că din cele 7.900 de molecule din fructe şi legume, 110 au potenţialul de a lupta împotriva tumorilor.

Pentru a afla ce fructe şi legume diminuează cel mai mult riscul de cancer, oamenii de ştiinţă au introdus 7.962 de molecule biologic active în algoritmul „instruit” să recunoască proprietăţile a 199 de medicamente anti-cancer, fiind depistate 110 cu efect împotriva acestei maladii.

Cele mai multe ingrediente cu proprietăţi anticanceroase se găsesc în portocale, struguri, morcovi, varză, ţelină sălbatică, coriandru, mărar şi ceai.

Portocalele sunt deosebit de bogate în flavonoidul diosmină, conţinut şi de coriandru şi mărar. Ceaiul are multe catehine, terpenoide şi tanini care reduc deteriorarea ADN-ului, suprimă inflamaţia şi ucid celulele canceroase.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept