Au fost analizate 24 de produse. Din punct de vedere al numărului de E-uri, în produse s-au regăsit între 0 și 6 E-uri:
- 37,5% din produsele studiate nu au avut niciun E în componența lor.
- 2,5% din produsele studiate au avut 1 E în componența lor.
- 16,6% din produsele studiate au avut 2 E-uri în componența lor.
- 4,1% din produsele studiate au avut 3 E-uri în componența lor.
- 4,1% din produsele studiate au avut 4 E-uri în componența lor.
- 20,8% din produsele studiate au avut 6 E-uri în componența lor.
O problemă o constituie cantitatea de glucide și zaharuri din aceste produse, care s-a situat între 13 și 51.7g/100g de produs. 13g este cantitatea cea mai mică de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate. 51.7g este cantitatea cea mai mare de glucide, regăsită într-unul din produsele studiate.
Cantitatea de zaharuri din produsele studiate s-a situat între 0.2 și 5.4g/100g de produs. 0.2g este cantitatea cea mai mică de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 0,4% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.
5.4g este cantitatea cea mai mare de zaharuri regăsită într-unul din produsele studiate, echivalentul a 12% din totalul cantității de glucide din produsul respectiv.
Sursa: rador
Foto: pixabay