-

Condimentul care te scapă de dependența de dulciuri

Dependența de dulciuri este cea mai gravă dintre toate tipurile de dependențe alimentare, și, din nefericire, nu poți renunța imediat la dulciuri.

Cu toate acestea, există modalități care te pot ajuta la reducerea dependenței.

Specialiștii recomandă un somn bun, deoarece corpul nostru este obișnuit să interpreteze lipsa de somn ca stare de stres.

În plus, merită să vă protejați de cumpărarea ocazională de dulciuri, înlocuind astfel produsele dulci cu proteine, ceea ce va avea un efect mai pozitiv asupra sănătății dumneavoastră.

De asemenea, se recomandă multă mișcare, deoarece în timpul efortului fizic se produce o proteină serotonină, substanța care poate fi obținută atunci când se consumă dulciuri.

Scorțișoara este unul dintre acele condimente pe care le putem numi magice. Este medicament și este considerat un adevărat condiment pentru iarnă.

Se poate adăuga la plăcinte irezistibile, vin fiert, și, de fapt, este un prieten al siluetei. De aceea, începutul primăverii este momentul potrivit pentru a o folosi cât mai mult în dietă.

Scorțișoara este bună pentru digestie, rinichi, împotriva răcelii, gripei, combate hipertensiunea arterială și diabetul zaharat, şi s-a demonstrat, de asemenea, că are un efect pozitiv în tratamentul cancerului. Este bogată în vitamina B, care îmbunătățește funcţiile creierului.

De asemenea, scorțișoara poate reglează metabolismul prin îmbunătățirea sensibilității la insulina hormonală care este responsabilă pentru transportul zahărului din sânge către celule.

Ea are rolul de a reduce glicemia, de a îmbunătății semnificativ absorbția glucozei, dar funcționează mai încet decât insulina și, astfel, ajută la prevenirea diabetului de tip 2.

Scorțișoara reduce și creșterea celulelor tumorale, astfel că protejează împotriva cancerului.

Condimentul poate ameliora infecția dentară. Se amestecă puțină scorțișoară și miere și se aplică direct pe dintele care te doare. Țineți pe dinte acest amestec timp de 10 minute și clătiți sau pur și simplu înghițiți.

Petrut Mazilu

Foto: pixabay

Articole înrudite